Hexagon trečiadienis 09.17

Posted by nelly k bassas on September 24, 2014

Po ilgo laiko tarpo klube vėl  buvo žaistas šis ūber žaidimas su papildymu Eclipse: Rise of the Ancients.  Su siaubingai dideliu žaidėjų skaičiumi. Visi 7 žaidėjai.

 

Partija truko nei daug nei mažai 6h.  Kiek truko pasiruošimas ir taisyklių aiškinimas gal geriau nepasakosiu ;)

Štai keletas įspūdžių, kuriais pasidalino dalyviai:

tms:” išbandėm 7iese. Užtrukom beveik 6 valandas gryno žaidimo, neskaičiuojant taisyklių aiškinimo(si).
Man labaI patiko, nes atsiskleidė visai kita dimensija, tai yra žaidimas aljansuose. Kas įdomu, kad hexų skaičius nesidaugina tiesiogiai iš žaidėjų skaičiaus, taigi buvo kur kas “ankščiau” nei žaidžiant mažesniu žaidėjų skaičiumi. Žaidimo eigoje susdėliojo aljansai 2, 2 ir 3, Ir žinoma pergalę šventė didysis aljansas užsiautęs paskutiniame raunde. Iš vienos partijos sunku spręsti, nes tame aljanse vienas narys greit susrinko tiesiog neįveikiamą laivą, todėl be vargo prigriebė visatos centrą ir kėlė baimę kitiems aljansams imtis aktyvių veiksmų, todėl tiesiog bandėmė stiprint savo laivus ir ruoštis lemiamai kovai. Kaip parodė rezultatas, delsimo taktika nepasiteisino, nors irgi sunku vertint kaip ten būtų buvę jei būtų buvę :) BGG rašo, kad geriausia 4, 6, 9 žaidėjai. Matomai 4 geriausia klasikiniam žaidimui, o su aljansais 6 kuris dalijasi iš 2 ir 3, ir 9 kuris dalijasi iš 3. Beje, kas nelabai žino taisyklių, aljansas yra visiškas kooperatyvas, nes gale žaidimo visų narių taškai sudedami ir dalijami po lygiai, taip pat gali laisvai skraidyti po kolegos teritoriją ir mūšyje dalyvauji bendrom jėgom prieš neprietelius.”

Kaip matyti nuotraukoje, halli galli taipogi pravertė ;)

 

errorazz: “Beje grįžęs po musu įtemptos kovos ir aršaus paskutinio roundo, supratau, kad visai pamiršau jog turejau ancient technologija, kuri užlockina laivus ir jie negali pabegti iš kovos. Tai manau ir prašokti su pininimo taisykle taip pat negalėjo… taigi tikrai nežinia kaip ten tas paskutinis roundas butu pasibaiges:)”

Beabejo buvo žaidžiami ir kiti žaidimai.

Tarp kurių buvo seniai bematytas Commands & Colors: Ancients, itin troliškas  Bridge Troll,    visiškai naujas ir mano nuomone netgi labai vertas dėmesio deck building’as Zeppelin Attack,  sunkiasvoris euro CO2, nepelnytai primirštas žaidimas apie piratus ir pirklius Merchants & Marauders,  taipogi šviežiena Blue Moon Legends (kol kas žaidėme su pačiomis paprasčiausiomis kaladėmis) ir paskutiniu metu nemažai “drožiamas” Star Realms.

Sąrašas:

Blue Moon Legends 7 partijos
Bridge Troll
CO2
Commands & Colors: Ancients 2 partijos
Eclipse: Rise of the Ancients
Merchants & Marauders
Star Realms
Zeppelin Attack 4 partijos

 

 

Dalinkitės džiaugsmu:
  • Print
  • PDF
  • MySpace
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • Google Bookmarks
Powered by Wordpress and Stripes Theme Entries (RSS) | Comments (RSS)