Pagrindinė stalo žaidimų taisyklė ;)

Posted by nelly k bassas on July 22, 2013

Ironiškas,  gerai mums pažįstamo žaidimų kūrėjo Ignacy Trzewiczek (New Era, Stronghold, The Convoy, Zombiaki) straipsnis.  Smagiai jis čia. Gero skaitymo visiems ;)

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Aš turiu taisyklę – nepirkti naujo žaidimo, jeigu dar nė karto neišbandžiau seno.

Ši nuostata man leidžia kontroliuoti savo biudžetą ir palaikyti protingą žaidimų kiekį  kolekcijoje. Tai labai svarbu. Taigi, niekad nepirk naujo žaidimo, jeigu dar nė karto nežaidei seno. Čia viskas aišku.

Žinoma, kai ant nosies kabėjo kalėdos, man teko padaryti nedidelę išimtį, bet argi aš turėjau pasirinkimą?! Negi nepirkti šeimai žaidimo dėl to, kad man nepavyko pažaisti žaidimo pirkto lapkritį? Negaliu aš gi jų nuvilti. Žinoma, ne!

Ir aplamai, taisyklė sako: niekad nepirkite naujo žaidimo, jeigu dar nė karto nežaidėte seno ( su tokia išimtimi: jeigu savo „nepirkimu“ užgausite artimų žmonių jausmus, tada galima pirkti).

Taip, dabar taisyklė tapo šiek tiek ilgesnė, bet užtat labiau teisinga.

***

Sekundei susimasčiau, ar 6 žaidimų pirkimas Kalėdų proga nėra taisyklės nesilaikymas, bet techniškai ne, nėra. Dėžutės buvo nupirktos vienu metu, vienu prisėdimu. Tikiuosi jūs su manimi sutiksite.

***

Sausio pradžia buvo labai sunki – vienoje lenkiškoje parduotuvėje pardavinėjo Smash Up už labai gerą kainą, taigi man teko giliai susimąstyti. Namie ant lentynos voliojosi Space Cadets – žaidimas, kurį aš nupirkau Kalėdoms ir dar neišbandžiau. Žaidimas skirtas 3-5 žaidėjams.

Merė ir aš – tai visada du žaidėjai, dėl šios objektyvios priežasties aš ir neišbandžiau Space Cadets. Aš teisiog negalėjau. Tikrai norėjau, bet negalėjau. Šioje situacijoje viskas aišku – niekad nepirkite naujo žaidimo, jeigu dar nė karto nežaidėte seno, nors galėjote tai padaryti ( su išimtimi, kai savo „nepirkimu“ galite įžeisti jums brangių žmonių jausmus). Tokiu būdu aš nusprendžiau nusipirkti Smash Up.

***

Viduryje sausio aš buvau priverstas būti geru, patikimu klientu ir garbingu žmogumi.

Mano mėgiama stalo žaidimų parduotuvė su manimi susisiekė ir pranešė, kad jiems pavyko atvežti  žaidimą Coup, apie kurį aš klausiau keletą mėnesių atgal. Jūs gi nemanote, kad aš buvau grubus ir atšaukiau savo užsakymą, teisingai?

Tai elgesio klausimas. Aš privalau būti tvarkingu ir atsakingu žmogumi. Taip, aš nupirkau Coup, bet tuo aš nepažeidžiau jokių taisyklių. Skaitykite atidžiai. Pažeidimo nėra.

Niekada nepirkite naujo žaidimo, jeigu dar nė karto nežaidėte seno, nors galėjote tai padaryti ( su išimtimi, kai savo „nepirkimu“ galite įžeisti jums brangių žmonių jausmus arba  nuvilti stalo žaidimų parduotuves, kurios jums yra svarbios).

Math Trade* yra legalu. Taigi, aš galiu gauti dovanų tiek žaidimų, kiek tik noriu!

***

Šią savaitę aš nusipirkau Mage Wars. Jeigu jūs pažiūrėtumėte į akciją, kurią man pasiūlė ir turėtumėte omenyje, kad aš didelės šeimos tėvas ir man tikrai privalu kontroliuoti savo biudžetą, o toks pasiūlymas leidžia man sutaupyti pinigų, kad aš galėčiau nupirkti šiltų drabužių savo mažiems vaikams ir…..Tiek to. Žinote, ką? Duokite man pailsėti. Pažiūrėkite į mano avatarą.

Aš stalo žaidimų kūrėjas. Ne juristas. Taip ir sutarkim.

*Math Trade – keitimosi žaidimais sistema. Rašote ką galite pasiūlyte ir ko norite mainais. Kompiuteris  naudoja algoritmą, kad organizuoti kuo didesnį efektyvių sandėrių kiekį.

šaltinėlis teka: čia

Dalinkitės džiaugsmu:
  • Print
  • PDF
  • MySpace
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • Google Bookmarks
Powered by Wordpress and Stripes Theme Entries (RSS) | Comments (RSS)