Hexagon trečiadienis

Posted by Administratorius on February 11, 2010

Sveiki, paklydėliai ir ištikimi lankytojai bei klubiečiai.

Trumpas raportas apie Hexagono fronto įvykius .

Šiandien klube rinkose jau bene standartiškas klubiečių skaičius – 18, tarp kurių vėlgi buvo mūsų mažasis narys, kuris jau nuo mažens pradeda eiti teisingu, Hexagono keliu.

Ta proga, kad turėjau šiokios tokios mobilios technikos, nusprendžiau vesti stalo žaidimų statistiką, kad būtų matyti, kurie žaidimai dažniausiai žaidžiami. Tai nebūtinai turi atspindėti konkrečių žaidimų populiarumą, tačiau orientaciškai bus matoma, kas žaidžiama dažniausiai. Vėliau pamąstysime ir apie populiariausio žaidimo variantą.

Taigi. Kaip žinia, Hexagone visgi nebuvo Warhammer Fantasy Battle… Liūdna, tačiau tai ne bėda ir ne prolema. Kaunas ne visa Lietuva – bus galima susikooperuoti kitą bet kurią dieną ar kitą trečiadienį. Tačiau buvo Infinity miniatiūrų žaidimas, kurį atsigabeno Exonn (Saulius) ir jo kuruojamą žaidimą sužaidė keli klubiečiai. Žaidimo figūrėlės asmeniškai mane labai sužavėjo. Vien tai, kad jos metalinės mane jau nustebino, o negana to, Exonn puikiai pasidarbavo jas nudažydamas. Vien bežiūrint alkis kyla, tik to “maisto” kol kas nėra galimybių įsigyti…

Taip pat teko pastebėti kolegas žaidžiančius Dixit žaidimą, kuris Lietuvoje tarp mano darbovietės (Hobbyshop) pirkėjų tampa vienu iš kultinių žaidimų. Visiškai ne be reikalo, nes iš bendravimo ir ramaus stiliaus fantaziją lavinančių žaidimų – jis vienas geriausių. Strategams jis bus eilinis paprastas žaidimas, tačiau būkime objektyvūs – Dixitas vienas geriausių.

Ghost Stories šiuo metu taip pat ganėtinai populiarus, nes tai palyginus naujas žaidimas tiek rinkoje, tiek ir klube, todėl natūralu, kad jis taip smagiai žaidžiamas. Tuo labiau, kad jis universalus tiek pagal žanrą, tiek pagal veiksmą – kooperacinis žaidimas.

Race for the Galaxy kiek pastebėjau vienas pačių populiariausių klubo žaidimų, tačiau statistikoje tai labai neatsispindės. Jis jau praktiškai metai laiko kaip klube esantis žaidimas ir visi jo prisižaidė labai daug. Tačiau vis tik jis nebus vienas iš tų, kuris bus užmirštas.

Prieš finišą buvo sužaistas Cosmic Encounter, kurį man teko žaisti po ilgokos pertraukos ir pastebėjau to eigoje kiek įdomių taisyklių “pakoregavimų”. Tokiems dalykams greičiausiai gali tekti netgi sugrąžinti klubo forumą, kad vyktų pasitarimas ir diskusijos. Aš asmeniškai nemanau, kad Cosmic Encounter žaidime reikia panaikinti galimybę alianso nariams bendrai pelnyti pirmąją vietą. Tai derybų žaidimas, sąjungų sudarymas ir intrigos. Be to jis nebus toks įdomus.

O finišuota buvo su tuo pačiu geruoju Ghost Stories, tik pralaimėjimas švietėsi nuo pirmų dešimties minučių. Žaidimą sunku laimėti, tačiau įmanoma. Tereikia maksimaliai likviduoti sėkmės faktorių subalansuojant jį optimaliu veiksmu ir papildomomis galiomis.

Infinity: 1 kartas
Ghost Stories: 3 kartai
Galaxy Trucker: 1 kartas
Race for the Galaxy: 1 kartas
Dixit: 2 kartai
Cosmic Encounter: 1 kartas
Sant Petersburg: 1 kartas
Smallworld: 1 kartas

O čia kelios nuotraukos iš šio vakaro veiklos :)

Dalinkitės džiaugsmu:
  • Print
  • PDF
  • MySpace
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • Google Bookmarks

Tags: , ,

You must be logged in to post a comment.

Powered by Wordpress and Stripes Theme Entries (RSS) | Comments (RSS)