Stalo žaidimas The Struggle for Catan

Posted by nelly k bassas on March 20, 2013

 

Kortinis katanas, tik šį kartą skirtas ne dviems žaidėjams bet 2-4 žaidėjams ir ne toks sudėtingas. Ir taip, jūs visiškai teisūs –  tai fileris. Kas esate žaidę Settlers for Catan, tai iškart atpažinsite, kad tai tos pačios serijos žaidimas. Šiame žaidime nerasite žemėlapio ir kauliukų. Žaidžiama  tik kortų pagalba.  Bet kaip ir jau minėtame katane yra ir keliai ir kaimai ir miestai ir riteriai ir ,žinoma, plėšikai. Kaipgi be jų.  Dabar apie skirtumus. Čia nebus svarbu kur pastatysite kaimą. Nuo to gaunami resursai visiškai nepriklauso. Tiesiog kiekvieno ėjimo pabaigoje trauksite dvi naujas, atsitiktines resursų kortas. Todėl jau nuo pat pradžių rekomenduotina nusisamdyti riterį, kuris leidžia traukti papildomą kortą.  Turint 3 riterius jau galima traukti 2 papildomas kortas, bet tada tikrai atsiras žaidėjų, kurie sumanys vieną kitą riterį iš jūsų nudžiauti.

Interakcija. Taip ji tarp žaidėjų yra tiesioginė. Ir tai pagrindinis skirtumas nuo klasikinio katano. Tai jau pasakoma žaidimo pavadinime ;) . Atiminėti iš kitų galima riterius ir kelius. Pradžioje viskas vyksta taikiai, nes yra bendras „pūlas“ kuriame kol kas pakankama atsarga tiek riterių, tiek kelių. Ir tik tada, kai bendrame jų nebelieka, žaidėjai pradeda atiminėti vienas iš kito.

Mainai ir derybos. Mainai yra, derybos nelabai, nes……………Šiame žaidime mainai vyksta kitaip nei klasikiniame katane. Galima mainytis su ant stalo atverstomis penkiomis kortomis, aklai mainytis su korta iš kaladės arba mainytis su kitu žaidėju. Net nereikia žaidėjo sutikimo. Mainai privalomi, tik…………. mainotės aklai.  Atiduodate norimą kortą, bet va gaunate……….. tiesiog atsitiktinai išsitraukiate vieną kortą iš varžovo rankų. Taigi statome kaimus, juos vystom iki miestų, o tada jau galima plėsti miestą. Tai duoda, papildomą tašką ar taškus ir dažniausiai miesto išplėtimo kortelė turi kažkokį naudingą efektą. Miesto plėtros kortelių skaičius ribotas, kai kurių išvis yra tik po 1ą vnt, taigi kas greitesnis, tas gudresnis. Kol kas pats naudingiausias plėtinys pasirodėsi tas, kuris leidžia  bet kokią vieną resurso kortą panaudoti, kaip norimą visiškai kitą resursą. Žinoma, naudingos ir kitos kortos: korta leidžianti mainantis iš žaidėjų rankų išsirinkti kortą žiūrint į jas, ar praplėtimas, leidžiantis, kiekvieno ėjimo pradžioje iš varžovų, kurie turi už jus daugiau taškų traukti kortą. Žaidimas greitas ir dinamiškas. Žaidžiame iki 10 taškų. Maždaug per 30min galima „prasukti“ partiją.  Taigi, tai „fileris“, bet labai pilnavertiškas fileris. Jau ne vieną partiją žaidžiau ir vis dar ne visas galimas strategijas išbandžiau.

Dalinkitės džiaugsmu:
  • Print
  • PDF
  • MySpace
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • Google Bookmarks

You must be logged in to post a comment.

Powered by Wordpress and Stripes Theme Entries (RSS) | Comments (RSS)