Puzzle Strike (Third Edition) (2012)

Čia galite kurti temas ir dalintis įspūdžiais apie sužaistus žaidimus klube ir ne tik

Puzzle Strike (Third Edition) (2012)

Standartinė tms » 2013 Bal 04 16:31

Užmetus žvilgsnį žaidimas gali pasirodyti vaikiškas, bet iš tiesų tai gilus, strateginis, didžiulio peržaidžiamumo deck-buildingas. Vietoj kortų naudojami aukštos kokybės kartoniniai čipai storumo kaip plastikiniai pokerio žetonai. Taisyklės paprastos visiems kas žaidę Dominion nes naudojama ta pati mechanika. Pinigus atstoja žali 1, 2, 3, 4 vertės chipai (gems). Žaidėjas pradžioj žaidimo meta į savo maišelį 3 pasirinkto herojaus chipus (dėžeje yra 10 skirtingų herojų), 6is vieno vertės gems ir vieną violetinį "Crash gems" chipą. Tradiciškai traukia 5is iš maišelio, žaidžia actions chipus, paskui privalomai perka už turimus gems vieną ar daugiau naujų chipų. Ant lentos pasiūloje 1, 2, 3, 4 vertės gems, 10 rūšių po penkis Puzzle chipų (dežeje viso 24 rūsys) ir specifiniai violetiniai Combine/Crash/DoubleCrash chipai. Dar yra Wound chipai 0 vertės, kurį žaidėjas privalo "nupirkti" jeigu neturi pinigų. Jo žala tik tokia, kad teršia maišelį. Na toliau tradicinis discard'as ir pasipildymas.
Esminis skirtumas nuo Dominion, kad nėra pergalės taškų kuoriuos gali pirkti. Kiekvienas žaidėjas turi atvirą gem krūvelė (gem pile). Čia gem chipai jau ne pinigai, o blogis kurį kiekvienas žaidėjas bando iškišti iš savo krūvelės į kito žaidėjo krūvelę. Jeigu pas tave tavo ėjimo pabaigoje yra 10 ar daugiau gems tu pralošei. 3 ar 4 žaidėjų atveju laimi tas pas kurį mažiausia krūvelė tuo momentu. Jeigu lygiosios, sukama dar po ratą kol galų gale pas kažką būna mažiau. Su violetiniu Combine chipu gali apjungti(pastambinti) du savo krūvelėje smulkesnės vertės chipus. Tai rekalinga tam, kad vėliau su violetiniu Crash gems chipu suskaldyt tokį stambesnį chipą į vienetukus ir visus siust oponentui. Tiesa savo ėjimo pradžioje visuomet gauni į krūvelę veiną gem iš banko. Kyla natūralus klausimas juk greitai užsikiš ir bus pasiektas 10. Tačiau, kai tau siunčia preišininkas, yra įvairiausių reaction chipų ir tas pats violetinis Crash gem su kuriais gali kontraatakuoti ir susidūrę chipai "išnyksta ore".
Čia išdėščiau taisyklių esmę. Norintys gali išbandyti nemokamą ir nuostabiai padaryta online versiją http://www.fantasystrike.com/game/index.php, kur galima žaisti prieš žaidėjus arba prieš puzzlebotą. Pradėti reikia nuo "Tutorial" partijos kur labai puikiai išdėsto taisykles su starteginiais pamąstymais. Prašom pasitreniruot, kad būtų su kuo žaisti balandžio 18ą klube :)

Reziumuojant: puikus deck buildingas, su giliom startegijom, ir peržaidžiamumu, sudėtingesnis už Dominion. Labiausiai tinka 1 vs 1, tačiau galima žaisti ir 3 ar 4iese. Nors tai ypatingai interaktyvus žadimas, tačiau neturi labai dažnos kitų žaidimų problemos kai keliese bando uždubasint vieną. Realiai tik geriausiai stovintis žaidėjas nori užbaigti žaidimą tuoj pat, visi kiti stengiasi padėti blogiausioj situacijoj esančiam žaidėjui. Taip pat yra komandinis variantas 2 vs 2 kur komanda turi bendrą krūvelę. Puzzle Strike puikiai tinkamas turnyrams ir turi specialiai tam skirtas taisykles.

BGG vertinimai ispūdingi, bet kol kas pats nevertinu nes reik sužaist bent 5 partijas gyvai. Planas nemažai investuot laiko į šį žadimą. Perspektyvai turime ir Puzzle Strike Shadows standalone praplėtimą, kuris atseit dar pagerina žadimą.
Vartotojo avataras
tms
Hexagon klubo narys
 
Pranešimai: 3173
Užsiregistravo: 2010 Vas 23 20:32

Re: Puzzle Strike (Third Edition) (2012)

Standartinė nelly k bassas » 2013 Bal 05 01:59

išbandžiau. labai patiko.tai kol kas antroj vietoj iš deck bildingų. kombinatorikų kombinatorika ;)
Vartotojo avataras
nelly k bassas
Hexagon klubo narys
 
Pranešimai: 2241
Užsiregistravo: 2010 Vas 20 00:39

Re: Puzzle Strike (Third Edition) (2012)

Standartinė Linas » 2013 Geg 01 09:49

Geriau uz Dominion, bet Quarriors ir Thunderstone nusileidzia.
Bet zaidima uzskaitau. 8.
Vartotojo avataras
Linas
Hexagon klubo narys
 
Pranešimai: 1501
Užsiregistravo: 2010 Kov 26 20:13


Grįžti į Atsiliepimai apie žaidimus

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cron