Archipelago (2012)

Čia galite kurti temas ir dalintis įspūdžiais apie sužaistus žaidimus klube ir ne tik

Archipelago (2012)

Standartinė Linas » 2012 Gru 13 10:12

Po trumpos sip zaidimo versijos sunku pilnai ivertinti si zaidima, bet ir to laiko uzteko, kad suprast, kad tai tikrai geras zaidimas. Zaidime daug visko vyksta: atradineji naujas zemes, dideja zmoniu populiacija, atsiranda maistininku, statai ivairius pastatus, samdaisi vietinius aborigenus, ir t.t. Plius kiekvienas zaidejas gauna pabagos ir tasku skaiciavimo korta, kuria zino tik jis pats. Zaidime tiek daug visko, kad net sunku viska sukontroliuoti.
Bet norisi isbandyti ilgesne versija, kad paziureti kaip kyla vietiniu zmoniu agresija, kaip dideja trintis tarp zaideju ir panasaiai.
Zaidima uzkaitau. 9.
Vartotojo avataras
Linas
Hexagon klubo narys
 
Pranešimai: 1501
Užsiregistravo: 2010 Kov 26 20:13

Re: Archipelago (2012)

Standartinė AndriusLT » 2012 Gru 13 10:54

Pritariu Linui, sunku apsispręsti po trumpos partijos, ir dar sunkiau duoti balą.

Iš vienos pusės, žadime visko gana daug (įvairių mechanikų ir veiksmų galimybių: atradimai, prekių rinka, įvykiai, progresas, darbadėjizmai, slapti balsavimai ir t.t.), iš kitos pusės, liko tokių keistų klaustukų. Vienas iš jų - ar tų mechanikų vienam žaidimui ne per daug? Veiksmų pasirinkimas vyksta darbadėjiniu būdu, bet ilgesnė žaidimo versija turėtų būti labai pakirstukinė, ne visai euro game stiliuje. Pavyzdžiui, atradai žemę, atvarė ten kaimynas ir pjauna medžius. Pastatei turgų, bet jei neturi tame turguje žmogaus, ateina kitas žaidėjas, ir turgų užima.

Taigi šiai dienai duodu 8. Bet būtinai esant progai registruosiuos ilgesnei versijai.
Vartotojo avataras
AndriusLT
 
Pranešimai: 788
Užsiregistravo: 2010 Kov 29 08:27

Re: Archipelago (2012)

Standartinė tms » 2012 Gru 13 15:10

Kai pasirodė pirmi pranešimai apie Archipelago, alsuojantį ispūdingu Karibų jūros grožiu, buvau įtraukęs į savo Wishlist'ą. Tačiau perskaitęs vėlesnes apžvalgas supratau, kad tai ne tai ko tikėjausi. Jau įsistikinau, kad man ne prie širdies moduliniai hexiniai žaidimai, kur reikia gerai matyti teritorija, kur kiti žaidėjai gali įsiveržti į tavo valdas. Bet ne tame problema, problema tame, kad tokiuose žaidimuose būna pripresuota įvairiausių skirtingų mechanikų ir mažai tarpusavyje susijusių dalykų. Man patinka žaidimai su švaria koncepcija, o Archipelago būtent yra tipiškas kratinys visko. Akivaizdu, kad šiam žaidimui labai trūksta savų idėjų ir gero išdirbimo. Pvz hexai su kalnais - visiškai beprasmiai, išmetus juos žaidimas tik pagerėtų. Džiugu, kad kažkam patiko Archipelago ir tikiuosi dar sužaisite ne kartą, bet tik be manęs. Kristijonai rekomenduoju išbandyti - tau turėtų patikt :)

Vertinu 7.2

P.S.: reikia paminėt, kad Eclipse irgi yra modulinis hexų žaidimas, tačiau visa kita Eclipsėje yra labai stipru: išdirbta galinga teminė ir vientisa mechanika su daugybė naujų idėjų. Tiesa, tarpušvenčiu planuojam naujo konkurento Exodus partiją, kur atsitiktinumo bus žymiai mažiau
Vartotojo avataras
tms
Hexagon klubo narys
 
Pranešimai: 3173
Užsiregistravo: 2010 Vas 23 20:32


Grįžti į Atsiliepimai apie žaidimus

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cron