Tinners' Trail (2008, 2009 2nd edition)

Čia galite kurti temas ir dalintis įspūdžiais apie sužaistus žaidimus klube ir ne tik

Tinners' Trail (2008, 2009 2nd edition)

Standartinė AndriusLT » 2012 Kov 29 09:06

Na, išbandėm pirmąjį "Treefrog line" M.Wallace'o medinuką. Asmeniškai mano įspūdis - labai teigiamas. Taisyklės gan nesudėtingos, žaidimas nėra orientuotas į ilgalaikę strategiją, labiau į taktinius sprendimus.
Veiksmas vyksta devyniolikto amžiaus pradžios Anglijoje, tikslas - statyti kasyklas ir patobulinimus, kasti alavą ir varį, pardavinėti jį kintančių kainų rinkos sąlygomis. Kalnakasybos teritorijos parduodamos aukciono būdu. Visi uždirbti pinigai verčiami investicijomis, kurios ir nulemia žaidimo nugalėtoją. Didesnę naudą duoda ankstyvos investicijos, padarytos dar žaidimo pradžioje. Visi patobulinimai ir veiksmai, kuriuos žaidėjas daro per raundą, kainuoja kažkiek laiko, kuris yra baigtinis.
Peilis tų laikų kalnakasiams buvo gruntinis vanduo. Kuo giliau rausi savo šachtą, tuo daugiau vandens reikia išpompuoti. Tais laikais pasitarnavo garo varikliai, kuriems reikėdavo atgabenti anglies. Šis elementas puikiai integruotas į žaidimą. Na, o kur vėliau buvo panaudoti garo varikliai, pasakoti nereikia, žr. M.Wallace garsiausias "Steam" ir "Railways" serijas.

Pliusai:
+ gudri mechanika (rūdos iškasimo kaina priklauso nuo vandens kiekio teritorijoje, investavimas, aukcionai, patobulinimai);
+ mediniai komponentai (man paliko įspūdį, nors kartais kasyklos užstodavo kubelius);
+ pagal laiką ir sudėtingumą žaidimas puikiai dera. Nėra pernelyg ilgas ar sudėtingas, o galvą pasukt reikia.

Minusai:
- gera ilgalaikė strategija gali sugriūti, jei metalų kainos kris. O taip gali nutikti. Netgi taisyklėse parašyta, kad kainų svyravimai tais laikais buvo dideli ir priklausė tuo to, kokie nauji rūdos klodai būdavo randami arba išeikvojami.
- tyrinėjimai vietovėse vyksta ridenant kauliukus. Keli skausmingi paridenimai gali sužlugdyti, nes paieškos gali baigtis tuo, kad atrandama daug gruntinio vandens, o metalų - nykstamai mažai.

Mano įvertinimas po pirmo žaidimo - 8,3. Jei kas norėsit išbandyti, atsinešiu be didelio svarstymo.
Kokia kitų nuomonė?
Vartotojo avataras
AndriusLT
 
Pranešimai: 788
Užsiregistravo: 2010 Kov 29 08:27

Grįžti į Atsiliepimai apie žaidimus

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių

cron