Nations (2013)

Čia galite kurti temas ir dalintis įspūdžiais apie sužaistus žaidimus klube ir ne tik

Nations (2013)

Standartinė tms » 2014 Spa 30 17:48

pagaliau išbandėm šį praeitų metų civilizacinio žanro hitą. Akivaizdu, kad tai visiškas Through the Ages klonas, net be bandymo tai nuslėpti. Įdomu ar šio žaidimo autoriai atsiklausė Chvatilos :) Tiesiog neįmanoma kalbėti apie Nations nežiūrint per ttA prizmę. Tikriausiai daugelis čia skaitančių net nėra žaidę ttA, geriausiu atveju žino kad tai žaidimas esnatis 2oje BGG topo vietoje ir esantis kažkur ten jau daug daug metų. Paskaičius komentarus apie Nations susidaro įspūdis, kas šis žaidimas nustūmė į praeitį savo pirmtaką. Tačiau galiu atsakingai pareikšti, kad tai skiedalai. Nations turį lygiai 0 šansų užlipti taip aukštai kaip ttA. Tiksliau Nations šiuo metu yra 39 vietoje ir vargu ar labai kils.

Minusai lyginant su ttA:
1. didžiulė pripūsta dėžė nors komponentai laisvai sutilptų į standartinę dėže. Aiškų tam reiktų daryt lentą perlenkiama, bet kai prašai tokios didelės kainos už žaidimą tai turi ir pasistengti. ttA kaip tiek priešingai, nusipelno pačios didžiausios pagarbos, nes dėžė maksimaliai kompaktiška, gerokai mažesnė už standartinę, viskas susipakuoja taip kad papildomo popieriaus lapo neįkiši, priedo kieviena kortų kaladė turi savo vietą.
2. Kažkas teigia, kad komponentaų art'as puikus. Nesamonė, artas kaip tik bado akis mėgėjišku lygiu. Kortų spalvos, dizainas, kai kurie kesiti dizaino sprendimai neužtikrina gero skaitomumu ir aiškumo. Aišku tas prideda downtime žaidime. ttA priešingai, artas kortų tipų spalvos dizainas skiriasi iš toli, todėl viskas žymiai švariau ir lengviau skaitoma.
3. Nations stalas nukrautas kalnais resursų, kortų ir panašiai. ttA gi viskas n kartų švariau ir aiškiau. Resursų kiekį žymi zymeklio padėtis resursų skalėse ir tiek.
4. Kažkas svaigo kad ttA žymiai sudėtingesnis. Man pasirodė kaip tik priešingai. Esminis skirtumas, kad ttA žaidėjas atlieka visus savo veiksmus per raundą, po to tik kitas žaidėjas. Nations atlieki po vieną veiksmą kol papasuoji. Taigi ttA gali aiškiai susidėliot nuoseklų veiksmų paketą, o Nations bandai planuotis savo veiksmų seką, bet turi žiūrėti ir prognozuot ką darys kiti, ko imtis kad nepakirstų kiti (nenupirktų reikiamų kortų prieš tavo nosį, nepaimtų architektų reikalingų tau). Taigi sakyčiau Nations AP žymiai didesnis.

Nations pliusai pries ttA:
1. Atsiverčia ne visos amžiaus kortos, tai yra kažkokia įvairovė. ttA prasisuka visos kortos ir tuomet baigiasi žaidimas. Na gal būt žaidžiant 3yse Nations bus dar mažiau kortų, tai tas skirtumas labiau pasijus.
2. "War" geriau ir gana originaliai išspręstas. Užskaitau.
3. Kolonijos papraščiau įgyvendintos, tiesiog perki kortą, jei turi pakankamai karinės jėgos kokia užrašyta ant kortos.

Apibendrinant: kai kas teigia kad Nations elegantiškesnė ttA kopija. Netiesa, ttA žaidimas, gerokai švaresnis, elegantiškesnis, turintis mažiau AP. Kad Full versija trunka labai ilgai tai nebūtina ją žaisti, galima apsiribot ir Advanced. Nations mano nuomone grynai komercinis bandymas pasipelnyti iš kito žaidimo potencialo.

Vertinimai ttA: 9.0, Nations 7.5

Ar Nations toks jau beviltiškas? Tikrai ne, tai tikrai geras civilizacijų žaidimas, ypač tiems kas nežaidę ttA. Nebūtų ttA, sakytum WOW, dabar gi manau tą patį Nations buvo galima ir geriau įgyvendint, ypač dizainą ir kompaktiškumą. O gal būt jums Nations labiau patiks - tai tiesiog skonio dalykas. Išbandyti verta. Abiem žaidimamas galioja ta pati rekomendacija - žaisti 3yse.
Vartotojo avataras
tms
Hexagon klubo narys
 
Pranešimai: 3173
Užsiregistravo: 2010 Vas 23 20:32

Re: Nations (2013)

Standartinė kailas » 2014 Spa 31 20:37

Kadangi nežaidžiau Through the Ages tai daug negaliu pasakyti.
Nepajutau žaidimo sielos, buvo negyvas.

Patiko:
Eventai, kurie kas turną vertėsi ir diktavo to raundo siekius.

Nepatiko:
Karą skelbia silpniausią karinę galią turintis žaidėjas ir nieko neįvyksta?
Tvarkos sistema galėtų būti geriau padaryta.


Skaitomumas ir dizainas yra, simbolika dar gera. Tomas perdeda.
Smagiau rankose vartyti resursus.
Vartotojo avataras
kailas
Hexagon klubo narys
 
Pranešimai: 564
Užsiregistravo: 2011 Bir 21 11:33

Re: Nations (2013)

Standartinė Linas » 2014 Spa 31 21:44

Nors ir nezaidziau Nations, bet galiu pareiksti apie tai kas matosi is sono.
Grafika ir komponentai. Tikrai super. Galbut pavaizduotas malūnas segeneruodamas akmeni atrodo keistoka, bet galima suprast zaidimo dizaineri, kad jam reikejo kazkaip tilpti i tam tikrus resursus
Laikas. Nemanau, kad sis trunka ilgiau. Jis turi buti tikrai trumpesnis, cia daugiau priklauso nuo zmoniu nei nuo zaidimo.
Zaideju stebejimas. Nezinau nei vieno kortinio zaidimo, jei zaidime naudojasi daug kortu, kuriame butu lengva pastebeti ka kiti turi ir gali su tom kortom padaryti. Net gi sakyciau Nations kaip tik is tos puses turi pliusa, nes kortu gali izaisti tiek kiek yra vietu zaidejo asmenineje lentoje. O TTA gali statyti belekiek.
Del klono vardan pinigu. Gal but dizaineris ir turejo omeny, kad reik kazka padaryt paprasciau negu TTA ir pasipelnyti, bet sakyciau nieko cia nematau baisaus, kad buna perleisti zaidimai, kurie buna zymiai geresni nei panasus tipo anksciau isleisti. Pvz x-wing tikrai nukonkuravo wing of war ar Thunderstone nukonkuravo Dominion (aisku cia mano asmenine nuomone).

O, ar geras sis zaidimas ir ar geresnis TTA - tai atsakysiu, kaip isbandysiu.
Vartotojo avataras
Linas
Hexagon klubo narys
 
Pranešimai: 1501
Užsiregistravo: 2010 Kov 26 20:13

Re: Nations (2013)

Standartinė tms » 2014 Lap 02 14:32

dar pora žodžių: Nations ypatingai interaktyvus, kas nėra taip būdinga kitiems civilizacijų žaidimams. Peržaidžiamumas labai didelis, kol kas užkabinome tik mažą kombinacijų ir synergijos dalį. Pasiskaitinėjus forumuose plačiau atsivėria akys koks tai gilus taktinis žaidimas. Žodžiu yra noras sužaisti daug partijų, kad viską išbandyti, labai tikiuos, kad AP pavyka eliminuot kuo grečiau, tuomet šis žaidimas suužibės kitomis spalvomis :)
Vartotojo avataras
tms
Hexagon klubo narys
 
Pranešimai: 3173
Užsiregistravo: 2010 Vas 23 20:32

Re: Nations (2013)

Standartinė Kristis » 2014 Lap 06 14:39

Ir antrą kartą sužaidus žaidimas patiko bet mano akim su Through the Ages nėra ko lyginti. Iki šiol atsiskleidė tik viena strategija pergalės link. Military manu per stipriai įtakoja žaidimą, o tuo tarpu stability beveik nieko neduoda. Tuo tarpu TtA mano manymu labiau subalansuotas dėl to strategijų žymiai daugiau. Be to TtA resursai taip lengvai nesimėto kaip Nations, reikia apadairiau rinktis technologijas ir daryt investicijas. O Nations į galą žaidimo nuo resursų žandai plyšta :) Plius TtA pilno taip ir neišbandęs, o ten žaidimas manau atsiskleisti turėtų kurkas labiau.
Kristis
Hexagon klubo narys
 
Pranešimai: 394
Užsiregistravo: 2010 Lap 05 11:59

Re: Nations (2013)

Standartinė Arviss » 2014 Lap 13 09:04

BGG stai ka sako apie REVOLT:

-During Production-All nations in revolt (with negative Stability) lose 1 Book per negative point and also 1 VP regardless of how many
negative points they have.

-All nations with negative Stability
(i.e. in Revolt) are considered to tie for last place in respect
of Stability irrespective of the negative amount.

-You are automatically considered to have the lowest Stability (for losing certain leaders, and/or events). It doesn't matter if you are -1 or -10, anyone in Revolt is tied for "lowest" and suffers all the negative effects.

Taip kad zaidem visiskai neteisingai :mrgreen:
Vartotojo avataras
Arviss
Hexagon klubo narys
 
Pranešimai: 332
Užsiregistravo: 2013 Rgs 02 13:56

Re: Nations (2013)

Standartinė tms » 2014 Lap 13 11:14

Wow! Pagaliau viskas logiška: nuobauda tokia pati kaip už bet kurį kitą neigiamą resursą. Sakyčiau trūksta atskiro punkto žaidėjų pagalbos kortelėje. Reiks tušinuku įrašyt :mrgreen:
Ačiū, Arvydai! Teks Nations peržaist ir reabilituot dėl sulaužyto žaidimo :)
Vartotojo avataras
tms
Hexagon klubo narys
 
Pranešimai: 3173
Užsiregistravo: 2010 Vas 23 20:32

Re: Nations (2013)

Standartinė Kristis » 2014 Lap 13 13:35

Išgelbėjai žaidimą :) visiškai keičiasi
Kristis
Hexagon klubo narys
 
Pranešimai: 394
Užsiregistravo: 2010 Lap 05 11:59

Re: Nations (2013)

Standartinė dzastus » 2015 Spa 20 14:10

maciau kad ismeginot nations dice game. Kaip atsiliepimai apie ji? nes lyg neparaset niekas atskirai apie si zaidima.
dzastus
 
Pranešimai: 270
Užsiregistravo: 2014 Bir 28 22:03

Re: Nations (2013)

Standartinė tms » 2015 Spa 20 15:28

atsiliepimai apie kauliukinę versiją patys geriausi :) Neapsisprendžiu ar Ludviko pilei ar šitam skirt pirmą vietą šiais metais. Ko gero šitam. Civilizacinis žaidimas kuris susižaidžia labai greit ir sukasi sklandžiai beveik be AP nesukeldamas galvos skausmo, per vakarą gali prasukt ir 3 partijas, lengvai įkandamas naujokams ir negykams, teisingas kekis randomo, mano nuomone spardo visus kitus kauliukinius perdarinius aka roll for the galaxy ir pan., ir žinoma kur kas daugiau fun nei originalus Nations, kur uždžiūsti visam vakarui ir lieki "išsunktas" :D Kauliukinėj versijoje gali laimėti bet kuris žaidėjas, nėra vieno "protingiausio", o kiti tik "patrankų mėsa".
Žiūriu jo reitingas vos virš 7, gal geekams atrodo per paprastas. Bent jau mano dabartiniam skoniui jis pataiko į dešimtuką. Po 10 partijų dar galima prasukinėti, bet jau prašosi praplėtimo. Tiesa, jis toks išbaigtas ir subalansuotas, kad praplėtimas gali ir sugadinti žaidimą.
Vartotojo avataras
tms
Hexagon klubo narys
 
Pranešimai: 3173
Užsiregistravo: 2010 Vas 23 20:32

Kitas

Grįžti į Atsiliepimai apie žaidimus

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cron