ką gi išbandėm pagaliau šį ubergrajų, net du scenarijus. Kadangi tokio žanro žaidimų kaip ir nežaidžiu, tai bent jau išbandžiau aukščiausiai užkopusį egzempliorių. Didelė padėka Andriui, kuris pats pasisiūlė ir ėmėsi skaityti taisykles, kitaip dar būtų gulėjęs žaidimas pusmetį lentynoj. Taigi Mage Knight yra grynas Adventure žanras, be jokių resursų rinkimo, tiesiog Explorini žemėlapį ir muši monstrus. Kas įdomu, kad nėra jokių kauliukų, rankose turi kortas iš savo deko ir tiesiog paskaičiuoji ar gali įveikt monstrą arba ne, kiek gausi žalos ir t.t. Tiesa kai kurie monstrai nėra tiksliai žinomi iki pat mūšio pradžios, bet vistiek tipas ir apytikslė jėgą žinoma iš anksto. Lupdamas mostrus keli savo lygį, gauni visokių pagerinimų ir renki šlovės taškus. Todėl pasiteisino Lino agresyvi taktika kuo daugiau pult monstrus per daug nesitaupant. Žinoma labai daug priklauso nuo sėkmės ar tinkamas kortas patrauki į ranką iš savo deko reikiamu momentu.
Kas džiugina:
- įdomus kortų dekas su įvairiom savybėm ir kombinacijom
- įdomi "manų" kristalų/kauliukų mechanika su kuriom gali sustiprint kortų savybes. Tai kaip ir savotiški resursai
- monstrų įveikimas yra apskaičiuojamas, nėra erzinančio kauliukų randomo
- labai daug visko: samdinių kurie padeda mušt monstrus, visokių artifaktų, sustiprinimų, burtažodžių. Žodžiu visi šie dalykai gražiai dera žaidime
- labai daug įvairų objektų kuriuos reikia jamt nugalint juose sėdinčius monstrus: palaidi lauko monstrai, urvai, pilys, bokštai, katakombos. Taip pat miestai, vienuolynai.
- žaidimas lengvai ir sklandžiai teka, negruzina
- gausybė scenarijų ir tikslų
- taisyklės puikiai ir detaliai surašytos
- gausybė komponentų labai greitai ir kompaktiškai susirenka į sau skirtas vietas. Dėžeje jokio "oro"!
- žaidimo išpildymas nuostabus, galima duoti 10 balų. Fantasy Flight, pagrindinei šio žanro kontorai, belieka tik pasimokyti
Kas nedžiugina?- nesugalvoju
Žaidimą vertinu 8, vien todėl kad esu labiau ekonominių žaidimų žanro gerbėjas. Man tas monstrų daužymas kažkiek rutinins malonumas, bet tai labai subjektyvu. Tačiau kiek girdėjau mano oponentai svaigo apie 10tukus

Dabar pražaidus kelis kartus gal kils noras pačiam perskaityti taisykles, taip žymiai lengviau įsisavinti kai viskas atgula į reikiamas lentyneles. Esu tikras, kad dar susėsim ir prasuksim įvairius scenarijus su miestais, kooperacijom, one to return ir t.t.