Kai pasirodė pirmi pranešimai apie Archipelago, alsuojantį ispūdingu Karibų jūros grožiu, buvau įtraukęs į savo Wishlist'ą. Tačiau perskaitęs vėlesnes apžvalgas supratau, kad tai ne tai ko tikėjausi. Jau įsistikinau, kad man ne prie širdies moduliniai hexiniai žaidimai, kur reikia gerai matyti teritorija, kur kiti žaidėjai gali įsiveržti į tavo valdas. Bet ne tame problema, problema tame, kad tokiuose žaidimuose būna pripresuota įvairiausių skirtingų mechanikų ir mažai tarpusavyje susijusių dalykų. Man patinka žaidimai su švaria koncepcija, o Archipelago būtent yra tipiškas kratinys visko. Akivaizdu, kad šiam žaidimui labai trūksta savų idėjų ir gero išdirbimo. Pvz hexai su kalnais - visiškai beprasmiai, išmetus juos žaidimas tik pagerėtų. Džiugu, kad kažkam patiko Archipelago ir tikiuosi dar sužaisite ne kartą, bet tik be manęs. Kristijonai rekomenduoju išbandyti - tau turėtų patikt

Vertinu 7.2
P.S.: reikia paminėt, kad Eclipse irgi yra modulinis hexų žaidimas, tačiau visa kita Eclipsėje yra labai stipru: išdirbta galinga teminė ir vientisa mechanika su daugybė naujų idėjų. Tiesa, tarpušvenčiu planuojam naujo konkurento Exodus partiją, kur atsitiktinumo bus žymiai mažiau