Visapasaulinės stalo žaidimų dienos atgarsiai.

Posted by nelly k bassas on April 19, 2014

Remigijaus ir Gertos sumeistrautas žaidimas “Vilkaviškis

Kaip žinia ji buvo balandžio 05d. Vilkaviškyje vyko grand renginys, kurį organizavo Visažiniuko stalo žaidimų klubas. Dėkui jiems už puikų renginį.

 

Hexagonas siuntė savo „desantą“ į šį renginį. Taigi, buvom, matėm, per barzdą nevarvėjo, riebaluotom rankom žaidimų nečiupinėjom.

 

Renginį drąsiai galima įvardinti, kaip tarpmiestinį, taigi įvardinu – tai buvo tarpmiestinis renginys į kurį atvyko stalo žaidimų mėgėjai iš daugelio miestų. Jei tiksliau, tai žmonės buvo iš 11 skirtingų miestų, tarp jų, žinoma, Kaunas, Vilnius ir Kotor‘as (taip taip, net 5 žmonės iš Montenegro). Viso buvo 63 žmonės. Per renginį buvo žaisti  32 skirtingi žaidimai, viso partijų – 142.  Jauniausias dalyvis 11 metų , vyriausias – 70. (beje labai gerai žaidė, ir tai labai rimtas fanas turintis savo kolekcijoje apie 400 žaidimų).  Taip pat buvo išbandytas vieno autoriaus (Dmitrijus)  iš Vilniaus žaidimas.

Ką kiti žaidė per daug nestebėjau, nes nebuvo tam laiko, o mano repertuare vyravo realaus laiko žaidimai. Tai Light Speed, Time n space, Space Cadets: Dice Duel  ir Panic On  Wall Street. Ypatingai buvo įsimintina  Time n Space partija – dėl to, kad visi žaidėjai žaidė labai solidžiai ir surinko po nulį taškų.  Panic On Wall Street pagaliau išbandžiau pilnu sąstatu – 11 žaidėjų.

Ir tikrai, kuo žaidėjų daugiau, tuo smagiau. Žinoma buvo keletas partijų ir kitokio tipo žaidimų: Nefarious, Feodality, Liar‘s Dice.  Feodality pasižymėjo tuo, kad  kauliukai ridenosi nepaisydami visų statistikos dėsnių.  Labai gali būti, kad Tomas dienų dienomis juos dresiravo ir pagaliau juos prisijaukino. Rezultatas buvo veidan. Septyni ar aštuoni ridenimai, ir kiekviename arba dublis, arba 8 (kas leidžia dar karta ridenti).   Liar‘s Dice žaidėme su Visažiniukiečiais ir buvome visiškai „užspardyti“.  Ekstraseansai jie ar tik horoskopų prisiskaitę? ;)

Visą nuotraukų kolekciją patys atkakliausi ras Visažiniuko fb profilyje.

Dalinkitės džiaugsmu:
  • Print
  • PDF
  • MySpace
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • Google Bookmarks
Powered by Wordpress and Stripes Theme Entries (RSS) | Comments (RSS)