Stalo žaidimas Chronicle. Angelai ir Demonai siaučia ;)

Posted by nelly k bassas on July 12, 2013

Tai japonų autoriaus Seiji Kanai žaidimas. Taip, taip, tas pats autorius, kuris sukūrė mums gerai žinomą Love Letter.

Na štai, iškart ir prigavau. Ne angelai, o angelas, jis vienintėlis visame  žaidime, bet jo užtenka, kad išvytų visus velnius velniop. Galingas angelas, kaip koks velnias :P . Nedidelėje dėžutėje didis žaidimas. Gali žaisti nuo 3 iki 6 žaidėjų. Ir visiems teks keliauti per istorinius įvykius, stengiantis tapti kuo garbingiausiam (pelnyti garbės taškus). Laimėjimo sąlyga paprasta, surinkti 3  taškus. Visiškas minimalizmas, bet surinkti 3 yra ne taip paprasta: jums trukdys ir velniai ir angelas nesnaus. Tik 14 skirtingų kortų, bet jų pagalba glaima daug ką nuveikti. Kiekviena korta turi efektą, kurį panaudojus laiku galima laaaaabai daug laimėti. Žaidime, kaip jau ir minėjau, yra velnių, jie viso labo 4i, bet dažniausiai užtenka bent vienam užsiveisti tarp jūsų draugų ir jau garbės taško jūs nematysite.

Bet būna ir atvirkščiai, kad kronikos istorinis įvykis, sako, kad tas kuris turės bent vieną velnią prisijaukinęs tas ir bus pats garbingiausias. Vat tada, žaidėjai vieni iš kitų atiminėja velnius, o angelą, kaip tik bando įsiūlyti dovanų. Taip taip, kiekvieno „round“o pradžioje būna vis kitoks istorinis įvykis, ir tik tie kas įvykdo jo sąlygas, būna pagerbti. Tai čia dar nieko. Smagiausia, kai aplinkybės sutampa taip, kad atsiverčia iškart kokie 5i ar net 6i įvykiai. Ir dar negana to prieštarauja vieni kitiems. Pvz reikia neturėti prisigrobus velnių ir tuo pačiu turėti bent vieną velnią. Kaip sakant, tada jau nuskriaustų nelieka. Tada visi žaidėjai sugeba įvykdyti bent vieną sąlygą, bet gudriausieji sugeba įvykdyti net kelias, taip pelnydami iškart kelis taškus. Taigi kartais žaidimas baigiasi surinkus net ne 3 o 4is ar 5is taškus, o laimi, tas kuris surinko daugiausiai.

Labai smagus, „trick-taking“ žaidimas, nors ir kiek chaotiškas, bet tas chaosas valdomas ir tikrai galima jau nuo pradžių suplanuoti ką ir kaip darysite, galima paskaičiuoti ar dar liko velnių ar jau visi pas kažką prijaukinti, maždaug „primesti“, kuris žaidėjas „užspaudęs“ angelo kortą laiko. Žaidimo kortų paveiksliukai labai savotiški. Kažkam visiškai nepatiks, o kažkam kaip tik …….Na ne „mainstrymas“. Kortas teks „įslyvinti“, nes popierius ne pats geriausias ir ilgiau pažaidus jos trinasi ir pradeda lipti.  Bet nepaisant šių  kelių neypatingai svarbių minusų visiems rekomenduoju pažaisti.

Dalinkitės džiaugsmu:
  • Print
  • PDF
  • MySpace
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • Google Bookmarks
Powered by Wordpress and Stripes Theme Entries (RSS) | Comments (RSS)