Įkurta Divizija D (Diplomatinė eksperimentinė)

Posted by Administratorius on November 27, 2009

Matant, kokie nuostabūs yra derybų žaidimai ir matant, kad jie yra itin rimto pobūdžio, bandome įkurti eksperimentinę Diviziją D (Diplomatinę), kurioje bus talpinami aprašymai, organizuojami žaidimai ir pranešamos jų datos. Kai kurie žaidimai yra paprastesni ir juos galima žaisti prie stalo 30 minučių ar 4-5 valandas trunkančiomis partijomis, kai kurie žaidžiami mėnesį atliekant po vieną ėjimą per dieną. Priklausomai nuo žaidimo ir nuo jo kriterijų. Tačiau viskas bus po truputį. Galų gale Hexagonas yra tam, kad žmonės žaisdami rimtus žaidimus atrastų vietą ir kompaniją, kur galėtų praleisti linkmai laiką darant tai, kas jiems labiausiai patinka – užsiimti savo hobiu.

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Derybos – bendravimo procesas, kurio metu partneriai, remdamiesi skirtingais tikslais bei pozicijomis, siekia rasti abi šalis patenkinantį sprendimą. Šiandieninis pasaulis neįsivaizduojamas be šios bendravimo formos, įgalinančios skirtingų tikslų turinčias puses pasiekti savų interesų įgyvendinimo.

Derybų principas

Pagrindinis derybų principas – konstruktyvumas. Sėkmingumo kriterijus – derybų veiksmingumas ir partnerystė, kuri suprantama kaip besiderančių pusių pozicijų papildymas, pagrįstas pozityviais pasiūlymais ir minimaliomis nuolaidomis. Sėkmingos partnerystės psichologinis kriterijus – partnerių pasitenkinimas derybų procesu ir puikiu sprendimu.

Kai pusės derasi, jos paprastai tikisi ir duoti, ir gauti. Derybų dalyviai turi tikslų, kurių negali nepriklausomai vienas nuo kito įgyvendinti. Svarbu paminėti, kad dažniausiai tai, ko nori ar siekia derybų dalyviai, nėra visiškai identiška. Siekiamų tikslų tarpusavio priklausomybė savo prigimtimi gali būti „laimi – laimi“ – kai laimi abi pusės, arba „laimi – pralaimi“ – kai vienos pusės laimėjimas kitai pusei lemia pralaimėjimą, tipo. Tokios situacijos lemia derybų būdą – priklausomai nuo užimamos pozicijos disputantai arba siekia priversti kitą pusę nusileisti, pakeisti savo reikalavimus ir priimti kompromisą, arba stengiasi surasti tokį sprendimą, kuris atitiks visų besiderančiųjų tikslus. Taigi disputantų tikslų tarpusavio priklausomybė turi didžiausią įtaką, lemiančią santykius derybų metu, derybų būdą bei jų pasekmes.

DIVIZIJA D

Su pagarba,
Mindaugas

Dalinkitės džiaugsmu:
  • Print
  • PDF
  • MySpace
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • Google Bookmarks

Tags:

You must be logged in to post a comment.

Powered by Wordpress and Stripes Theme Entries (RSS) | Comments (RSS)